Sajnos pontos mennyiségeket nem tudok mondani, csak úgy saccperkábé.Egy kis tepsihez (18x25-ös az enyém) 4-5 zsömlét (kifliből sztem 2-3-mal több kell) fölkockázok 2x2 cm-esre, kb. 4dl tejet megmelegítek kézmelegnél kicsit melegebbre, fölolvasztom benne a 2-3 ek cukrot, vaníliás cukrot (én aromát használok), és 3 tojás sárgáját is hozzákeverem habverővel (ha túl meleg a tej, összeugrik a sárgája!), ezzel nyakonöntöm a zsömiket. A tepsit kivajazom, zsemlemorzsával megszórom, beleöntöm a tejes cuccot. 2 kisebb, vagy egy nagyobb almát meghámozok, legyalulom, vagy nagyon vékony szeletekre vágom. A zsömiket megkenem baracklekvárral, megszórom darált dióval (kb. 5 deka+ krsitálycukor), ráterítem az almaszeleteket.Az közepesre előmelegített sütőbe betolom a tepsit, és addig elősütöm, amíg a 3 tojásfehérjét föl nem verem habnak (max. 5 perc). Amikor félig fölvertem a habot, teszek bele 1 ek cukrot, 1-2 ek baracklekvárt és így verem keményre. Amint kész, kihúzom a sütőből a tepsit, rákenem a habot és kisebbre állítom a lángot. Addig sütöm, amíg a hab teteje szép piros nem lesz (a tojásos-tejes zsömiknek kell átsülni, hogy ne legyen "fostos")
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése