2008. február 14., csütörtök

Banános-zabpelyhes muffin Larousse konyhájából




Hát akkor én is megkezdem "konyhaművészeti remekeim" közkinccsé tételét. Ezt a muffint ma sütöttük másodjára (ovis farsangra visszük holnap), nagyon jó segítségét lehet venni az elkészítésnél a gyerekkezeknek (banánpépesítés villával, akár kétéveseknek is, joghurt keverése zabpehellyel, lisztek kutyulása, stb.). A recept innen származik alapjában véve, keveset módosítottam csak, egészségesebbé tétele érdekében finomliszt helyett teljesőrlésű tönkölyt teszek 2/3 részben, és 1-2 dkg pattogatott amarántot. Jöjjön a recept!

BANÁNOS-ZABPELYHES MUFFIN

Hozzávalók: 10 dkg finomszemű zabpehely, 2 dl natúr joghurt, 18 dkg liszt (én a fent leírt módon raktam össze ezt a mennyiséget), 1 teáskanál fahéj, 10 dkg étcsoki felkockázva (én ma elhagytam, mert nem volt itthon :) ), 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 közepes méretű érett banán, 1 tojás, 0,8 dl növényi olaj (vagy olvasztott margarin), 3 evőkanál barna nádcukor, 12 dkg méz

Elkészítés:A zabpelyhet elkeverjük a joghurttal. A lisztet összekeverjük 1/2 teáskanál fahéjjal, a csokival és a szódabikarbónával. Meghámozzuk a banánokat és szétnyomkodjuk. A tojást felverjük. Hozzáadjuk a mézet, az olajat, a zabpelyhes joghurtkeveréket és a banánt, majd jól összekeverjük. A lisztes keveréket a tojásmasszához adjuk, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók nedvesek lesznek. A tésztát a mélyedésekbe töltjük. A cukrot összekeverjük a maradék fahéjjal, és a tésztára szórjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A muffinokat 5 percig pihentetjük a tepsiben, kiszedjük és melegen tálaljuk.
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: