2008. február 6., szerda

Flódni (Jovika)

A flódni egy tradicionális zsidó édesség (bár asszem nem hanukára, az ő "karácsonyukra", hanem a tavaszi ünnepre sütik). Lindinek ígértem is a receptjét, hát íme, én így csinálom:
Linzertészta kell hozzá, amivel kibélelünk egy tortaformát, vagy szögletes kenyérformát. Az alsó réteg alma (ahogy az almáspitébe készítjük), rá egy réteg tészta, majd mák- és diótöltelék (ezek pedig olyanok, mint a bejglié , persze a kettő közé, majd a tetejére szintén 1-1 vékonyra nyújtott linzer-réteg. Tojással meg kell kenni a tetejét, majd közepes hőfokon minimum 50 percig sütni (tortaformánál én most majdnem másfél órát sütöttem). Állítólag vaníliasodóval kell tálalani, nekem anélkül is nagyon ízlik Nagyon laktató, egy szeletnél több nálam nem csúszik le.

Nincsenek megjegyzések: