2008. március 30., vasárnap

Barackos habos süti/torta (Virág)

Piskóta:4 tojás fehérjét, 8 evőkanál vízzel és pici sóval kemény habbá verjük. Majd hozzá adunk 26dkg kristálycukrot és 1 cs. vaniliáscukrot. Tovább keverjük 21dkg liszttel, amiben elötte elkevertünk 1 cs. sütőport. Végül egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját.
(kivajazott, lisztezett tepsiben, 10percig előmelegített sütőben sütjük. Elöször 5 percig magas hőfokon, majd közepesen tűprobáig)
A tortát 3 részre vágjuk ebbe jön a
Krém: 1 csomag vanilia pudingot, egy tojás sárgájával sűrűre fözzük. Ha langyosra hült, hozzákeverjük a tojás felvert habját.
Ez a kész krém. Darabolt őszibarackot teszünk bele. Betöltjük a tortába. Tejszínhabbal bevonjuk.
(Én CBA-s tejszínhab port szoktam használni. Egy csomag tartalmát másfél dl tejjel fel kell verni. Fini és nem esik össze hamar)
Az egész torta hamar megvan. A piskótát kábé 15 perc alatt be lehet tenni a sütőbe, amíg megsül addig meg a krémet megcsinálhatjuk.
Ez is varálhatós recept. Szoktam csokipudinggal is csinálni és meggyet belekeverni, akkor csokis a piskótája is.

Nincsenek megjegyzések: